ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ LOWER ADVANCED PROFICIENCY

 

 

 Προσλήψεις Χιλιάδων Μόνιμων Δημοσίων Υπαλλήλων το 2017
Τι μόρια Δίνει το Lower, Advanced & Proficiency για Πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ
 στο Δημόσιο;  


Σύμφωνα με τον Βερναρδάκη, οι μισές θα αφορούν εκπαιδευτικούς Πηγή: www.lifo.gr

Για πρώτη φορά από την αρχή της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα η κυβέρνηση σχεδιάζει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα!

Η κυβέρνηση θα προσλάβει 20.000 δημοσίους υπαλλήλους εντός του 2016 Σύμφωνα με τον Βερναρδάκη, οι μισές θα αφορούν εκπαιδευτικούς Πηγή: www.lifo.gr

«Τι μοριοδότηση μού δίνει το Proficiency, Lower, Advanced & Basic ως κριτήριο πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ;»

Την επιδίωξη της κυβέρνησης να προσλάβει 20.000 δημόσιους υπάλληλους εντός του 2016, γνωστοποιεί με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης. Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, από τις προσλήψεις αυτές, «οι 10.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού το 2016 θα αφορούν εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα των κενών στα σχολεία». Αναφορικά με την επιλογή νέων προϊσταμένων στο δημόσιο, ο κ. Βερναρδάκης επισημαίνει: «Θα προσπαθήσουμε να έχουν επιλεγεί όλοι οι προϊστάμενοι μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Από τις αρχές του 2016 ξεκινάμε με την επιλογή γενικών διευθυντών. Το πιο σημαντικό στοιχείο με την επιλογή προϊσταμένων είναι ότι ξεκινάει για πρώτη φορά η στοχοθεσία στο Δημόσιο, η διαμόρφωση οργανογραμμάτων και η περιγραφή θέσεων εργασίας με τη συμμετοχή υπαλλήλων». Για το μισθολόγιο, ο υπουργός σημειώνει ότι «οι βασικοί μισθοί δεν θα αλλάξουν (...) Στο νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και το 55% των υπαλλήλων θα λάβει αυξήσεις από 15 έως 60 ευρώ με την απόδοση των μισθολογικών ωριμάνσεων». Πηγή: www.lifo.gr 

 

Τον προγραμματισμό της κυβέρνησης να προσλάβει χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους μέσα στο 2017.
 

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα γίνουν 20.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού το 2017 που θα αφορούν δασκάλους πρωτοβάθμιας και εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των κενών στα σχολεία».

 

 Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε πως εκδόθηκε στο ΦΕΚ η 7Κ/2016 προκήρυξη που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 1.666 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Υγείας. 

Η προκήρυξη αφορά:

Α΄ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.),  124 θέσεις Κλάδων/Ειδικοτήτων: Διαιτολόγων, Ιατρών Ειδικότητας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Φαρμακοποιών, Φυσικών-Ακτινοφυσικών Ιατρικής, Χημικών -Βιοχημικών, Χημικών - Βιοχημικών- Βιολόγων, Χημικών-Βιοχημικών-Βιολόγων (Βιολόγων), Ψυχολόγων.

Β΄ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.),  (700) θέσεις Κλάδων/Ειδικοτήτων: Διατροφής, Επισκεπτών-τριων Υγείας, Εργοθεραπευτών, Ιατρικών Εργαστηρίων, Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπευτών, Μαιών-Μαιευτών, Νοσηλευτικής, Ραδιολογίας-Ακτινολογίας, Τεχνολογικών Εφαρμογών Ειδικότητας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Τεχνολόγων Τροφίμων, Φυσικοθεραπείας.

Γ΄ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.),  494 θέσεις Κλάδων/ Ειδικοτήτων: Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, Βοηθών Νοσηλευτικής, Βοηθών Οδοντοτεχνιτών, Βοηθών Φαρμακείου, Επιμελητών Ασθενών, Χειριστών Ιατρικών Συσκευών.

Δ΄ Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.), 348 θέσεις Κλάδων/ Ειδικοτήτων: Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού ειδικότητας Βοηθών Θαλάμου, ειδικότητας Μεταφορέων Ασθενών, ειδικότητας Νεκροτόμων-Σαβανωτών, ειδικότητας Νεκροτόμων-Σαβανωτών-Αποτεφρωτών, ειδικότητας Νοσοκόμων, ειδικότητας Φυλάκων Ασθενών, ειδικότητας Επιμελητών, Εργατών, Προσωπικού Εστίασης ειδικότητας Τραπεζοκόμων, Προσωπικού Καθαριότητας ειδικοτήτων Καθαριστών-στριών, Πλυντών-Πλυντριών.

Το ΦΕΚ της προκήρυξης διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη και λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη.

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 6ης Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρας.

Γράφουμε τις παρακάτω γραμμές, για να σας δώσουμε μια επαγγελματική γνώμη, για το αν αξίζει τον κόπο η προσπάθεια για να αποκτήσετε μόρια μέσω του Lower, Advanced ή Proficiency.


Θα σου πω την ΑΛΗΘΕΙΑ για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας

 

Το ερώτημα που μας τίθεται, από φίλους σε όλη την Ελλάδα, είναι «πώς θα αποκτήσω τα μόρια, γρήγορα;».

 

Απάντηση: Αγαπητέ αναγνώστη, θα είμαι όσο πιο ειλικρινής γίνεται. 

 

Πράγματι, όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι δημόσιοι υπάλληλοι που εμείς επικοινωνήσαμε, θεωρούν τα μόρια που δίνει η γνώση της αγγλικής, πολύ σημαντικά.

Όμως, η διαδικασία απόκτησης της πιστοποίησης, δεν είναι απλή.

Παρά το γεγονός, ότι δεν μας συμφέρει επαγγελματικά, προτρέπουμε όσους δεν φοίτησαν σε φροντιστήριο αγγλικών για τουλάχιστον 3-4 χρόνια, να ΜΗΝ δώσουν εξετάσεις χωρίς να προετοιμαστούν ΣΩΣΤΑ. 

 

ΣΩΣΤΗ προετοιμασία σημαίνει ότι θα αφιερώσεις τον χρόνο, τον κόπο και ενδεχομένως τα χρήματα, που διέθεσαν όλοι οι επιτυχόντες στο Lower ή Proficiency για να φτάσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο. 

 

«Μα, χρειάζομαι την πιστοποίηση στα αγγλικά, γρήγορα ... οι ανταγωνιστές μου έχουν τουλάχιστον Lower!»  ... σε ακούω να λες.

 

Θα ήθελα αγαπητέ, φίλε, να σου πω κάτι ευχάριστο ... αλλά δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος.
 

Η αναλογία απόκτησης της πιστοποίηση είναι ακριβώς η ίδια, με τα χρόνια προϋπηρεσίας. Δεν μπορείς να αποκτήσεις παραπάνω χρόνια προϋπηρεσίας στα «γρήγορα». 

 

Έτσι, δεν μπορείς να φτάσεις στο επίπεδο Lower, Advanced ή Proficiency, στα «γρήγορα» απλά και μόνο επειδή βιάζεσαι.

Προτείνω, να βρεις ένα αξιόλογο φροντιστήριο ή επαγγελματία καθηγητή για να αρχίσεις την προετοιμασία σου για τις εξετάσεις. Πόσο χρόνο χρειάζεται; 

 

12-18 μήνες για όσους φοίτησαν για μικρό διάστημα σε κέντρο γλωσσών. 

 

3-6 μήνες για όσους έφτασαν μέχρι το τμήμα του Lower

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το κριτήριο της μέτριας γνώσης, που μοριοδοτεί με 1,5 μονάδες, δεν είναι αμελητέο. 

 

Μπορείς να το αποκτήσεις μέσω του TOEIC, όπου η εξέταση για το Lower (b2), είναι η ΙΔΙΑ με αυτή του Basic (b1). 

 

Με άλλα λόγια, ο εξεταζόμενος που παίρνει στο TOEIC 505 βαθμούς αποκτά πιστοποίηση Lower (b2). 

 

Αν όμως, καταφέρει να πιάσει 405 ως 500 βαθμούς, τότε αποκτά πιστοποίηση Basic (b1). 

 

Το TOEIC δεν έχει έκθεση και προφορικά ... απαιτεί όμως και αυτό σκληρή προσπάθεια και μελέτη. 


Καλή Επιτυχία!

Γιώργος Δροσουλάκης

 

 

toeic test

 Αποτελεσματική Μέθοδος Αυτοδίδακτων ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο TOEIC
Μέσα στις Εκατοντάδες(!) σελίδες του, τα CD & τη ΔΩΡΕΑΝ Γραμματική, βρίσκεις όλα όσα χρειάζεσαι για να προετοιμαστείς κατάλληλα στο
 πτυχίο TOEIC! Πάτησε ΕΔΩ


Αν θέλεις να προετοιμαστείς οικονομικά για το Proficiency,
οργάνωσα το
 ΜΟΝΑΔΙΚΟ
 
Course Προετοιμασίας Proficiency για ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΥΣ! ...
με ανάλυση όλων των ασκήσεων στα Ελληνικά! Για περισσότερες πληροφορίες, πάτησε
ΕΔΩ

 

 

Mini ECPE Listening TEST Proficiency ECPE

Λάθη ECPE

 
Ολοκληρωμένο
On-Line Πρόγραμμα
Προετοιμασίας
! 

Full ECPE Tests

 

Αρχική
 ΔΩΡΕΑΝ η-Βιβλίο
 Μυστικά Επιτυχίας
 Ποιοι Είμαστε
 14 Λάθη Lower με Γραμματική
 TOEIC για Αυτοδίδακτους
 Τι Λένε για Μας
 Που θα μας βρείτε
 Επικοινωνείστε
 Ρωτήστε το Γιώργο
 Για Γονείς;
 TOEIC
ΒΙΒΛΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
 Γραμματική Αγγλόφωνων Εξετάσεων
 Βιβλία Αγγλικών για ενήλικες
 Απαντήσεις Βιβλίο Γραμματικής
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
 Αγγλικά για Ενήλικες
 Αγγλικά Ενηλίκων
 Μόρια Μετακινήσεων με TOEIC
 Μόρια Μετακίνησης με Proficiency
 Γιατί Proficiency;
 10 Απαντήσεις Proficiency
 Αγγλικά για ενήλικες στο TOEIC
 Πως Επιλέγω Μαθήματα TOEIC ECPE
 Το ECPE δεν είναι καλό ΑΝ
 Η Πικρή Αλήθεια
 Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ κόστος μου!
Μαθήματα Αγγλικών για Αυτοδίδακτους
 Αυτοί Πέρασαν το TOEIC!
 Αυτοί Πέρασαν το Proficiency
Αγγλικά Ενηλίκων
 Προσλήψεις ΔΥ 2017
Αποτελέσματα Lower Proficiency 2018
 Αποτελέσματα Lower Michigan
 Αποτελέσματα NOCN lower
 Αποτελέσματα Lower Cambridge
 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ESB LOWER
 Αποτελέσματα Proficiency Michigan
 Αποτελέσματα proficiency Cambridge
Εξετάσεις TOEIC
Site Map
IELTS Greece

Lower Cambridge fce

Πήρα το Lower με "Α" ακολουθώντας τη μέθοδο του Γιώργου Δροσουλάκη όπως την περιγράφει στο βιβλίο "Τα 14 ΛΑΘΗ στο Lower"

Εύη ΚατσαράκηPROFICIENCY MICHIGAN ECPE

  Πήρα το Proficiency με τη σωστή καθοδήγηση των καθηγητών στο κέντρο γλωσσών MULTILINGUAL του Γιώργου Δροσουλάκη.

Ευγενία Καλονάκη